دیابت و مشکلات پوست
دیابت و مشکلات پوست
علایم شایع پوستی در بیماران دیابتی شامل :عفونت های باکتریایی یا قارچی، خارش، عوارض ناشی از اختلالات عروقی در پا، انواع لک ها و تغییرات در رنگ یا ضخامت پوست و … است.
انواع عفونت ها
در درمان بیماران دیابتی مصرف آنتی بیوتیک مناسب و کنترل دقیق قندخون بسیار اهمیت دارد.
1.عفونت های باکتریال
عفونت های پوستی شایع بوسیله باکتریهایی که استافیلوکوکوس نامیده می شوند، ایجاد می گردد.
عفونت های استافیلوکوکوسی درافرادی که به دیابت کنترل نشده مبتلا هستند، خطرناک تر و جدی تر است .این نوع عفونت به صورت سطحی یا عمیق قسمت های مختلف پوست یا ریشه مو و ناخن را مبتلا می کند و بافت های عفونی دچار تورم، قرمزی می شوند.
2.عفونت های قارچی
گوشه های لب، زیر سینه ها، زیر بغل، کشاله ران و فضای بین انگشتان به خصوص انگشتان پا و همچنین ناخن ها نواحی هستند که بیشتر احتمال ابتلا به عفونت قارچی دارند.
عفونت قارچی به شکل ضایعات قرمزرنگ و خارش دار همراه با پوسته های کوچک ایجاد می شود.
خارش
دراثر کاهش رطوبت و چربی پوست ، عفونت قارچی ،اختلال در گردش خون خارش در پوست بیماران دیابتی ایجاد می شود.برای درمان خارش افزایش رطوبت پوست با صابون و کرم های مرطوب کننده توصیه می شود.
عوارض ناشی از اختلالات عروقی در پا
این عارضه به دلیل کاهش خاصیت ارتجاعی و تشکیل پلاک ها و…در دیواره عروق خون رسان (تصلب شرایین) ایجاد شده و به صورت ریزش مو در ناحیه ساق پا، نازک و براق شدن پوست ، تغییر رنگ پوست، ضخیم شدن پوست پا و … بروز می کند.
گاهی هم باعث زخم هایی شود که به راحتی بهبود نمی یابند و در حالت تشدید زخم منجر به سیاه شدن ناحیه مبتلا می شود.
لک در بیماران دیابتی
البته بهداشت پوست و کنترل صحیح قند خون از ایجاد چنین مشکلی جلوگیری می کند.
تاول های دیابتی
تاول هایی بدون درد که حاوی مایعی شفاف هستند و دست، پا یا انگشتان پا، ساق پا و یا ساعد را درگیر می کنند و بعد از مدتی برطرف می شوند و اما اگر تاول باز شود، احتمال ایجاد عفونت زیاد است.
التهاب صورت
التهاب با ایجاد دانه های برجسته کوچک و قرمز و حاوی مایعی روی سر،دست و پا مشخص می شود که دردناک و خارش دار است.